Praktiske oplysninger

Der er dyner og puder til 11 i huset. De ekstra dyner opbevares i kisten i stuen. 

I bedes selv medbringe sengetøj og håndklæder.

El-måleren aflæses ved ankomst og igen ved afrejse. Målerskabet er placeret udenfor huset på den anden side af vejen. Prisen pr. kWh er DKK 2,00

I målerskabet er hovedsikringerne placeret. Alle andre sikringer er placeret bag billedet i mellemgangen ved trappen.

Dagligdags ting såsom salt, peber, køkkenruller, sukker, servietter osv findes i huset.  Bruger I det sidste af noget, må I meget gerne købe nyt eller gøre os opmærksom på, hvad der mangler. 

I kan handle i Vittsjö, ca. 9 km til højre ad landevejen eller i Bjärnum, ca. 6 km efter Vittsjö.

Når I forlader huset, må der endelig ikke ligge madrester eller uindpakkede fødevarer fremme. Der er en del små mus, og de er vilde med danske delikatesser.

Affaldssortering: 

Svenskerne går vildt meget op i affaldssortering! Det betyder, at alt affald skal sorteres.

Det væsentligste er, at alt madaffald (organisk affald) skal lægges i dertil egnede poser (findes i bryggerset) og lægges i beholderen til ”organiskt” nede ved vejen.  Brændbart, metaldåser, låg og aviser lægges i de dertil indrettede beholdere – ligeledes nede ved vejen. 

Alle glas og flasker skal I tage med hjem, da beholderne er meget små og bestemt ikke beregnede til danske forhold. 

I mappen i stuen er der en udførlig vejledning, om hvordan I skal sortere affaldet. Er det ikke sorteret korrekt, bliver beholderne ikke tømt – og så har de næste besøgende et problem.

Efterlad bare jeres sidste opvask i opvaskemaskinen. HUSK AFSKYLNING! Til gengæld skal I formentlig starte opvaskemaskinen efter ankomst, da de sidste brugere har gjort det samme.

Vi støvsuger huset og ordner badeværelser og køkken, før vi tager hjem, så det regner vi med, at I også gør. 

Og så håber vi, at I får nogle rigtig dejlige dage langt ude på landet i Skåne. Led efter det, I ikke kan finde, lad som om I er hjemme, hyg  jer og nyd vores smukke svenske hus.

Der er fastnettelefon i huset, tlf.: +46 451 280 03. Der er ikke måler på telefonen, så benyt den med omtanke. Ligeledes er der internet, som tændes på routeren i det lille værelse ved siden af køkkenet. Husk at slukke routeren igen ved afrejse. Computeren er til fri afbenyttelse.

Vores hund er også glad for ferie i Skåne, og er derfor ofte med. Huset er altså ikke velegnet, hvis man lider af allergi overfor hunde. I må naturligvis gerne medbringe egne kæledyr, men vær opmærksom på de strenge regler for dyrenes indrejse i Sverige.

Er der oplysninger, I har manglet, hører vi meget gerne om det, så vi kan tilføje disse til senere gæster.